Beskrivelse
Kompendium til Grønlandsk 1 er den grundbog, du bruger på kurser i Grønlandsk 1. Hvis du har købt Materialepakke til Grønlandsk 1, er den fysiske bog inkluderet. Bogen kan udleveres på dit grønlandskkursus, eller du kan hente den på vores adresse, Saqqarliit 38, Nuuk.
Kompendium til Grønlandsk 1 dækker det stof, der gennemgås på vores begynderkurser, og kræver ingen sproglige forudsætninger. Materialet er udarbejdet til undervisningsbrug og er ikke tænkt som oplæg til selvstudier. Den sidste del af bogen består af en række oversigter, inklusive en samling bøjningsskemaer, som er relevante også for fortsættere.
Bogen er et mix af sproglige øvelser og kulturel oplysning.
Hvis du køber bogen, fordi du skal på kursus, udleveres den første kursusgang.
Bemærk, at 3. udgaven er en bog, som findes i nyere udgaver. Indholdet er næsten identisk med 1. og 2. udgaven. I 4. udgave er tilføjet en del flere øvelser.
Se anmeldelse her: https://www.lingoblog.dk/et-fremragende-vaerktoej-til-at-laere-groenlandsk-paa-egen-haand/.
Uddrag af anmeldelsen:
“Der er flere punkter, som jeg finder stærkt anbefalelsesværdige, og som jeg synes, enhver designer af læringsmateriale for andetsprog bør tage til efterretning.
For det første henvender den sig til ikke-lingvisten, men på en sådan måde, at lingvisten finder meningsfulde data i den (og jeg har selv lige hentet nye datapunkter til mine egne typologiske datasæt alene gennem dette kompendie). Du behøver overhovedet ingen baggrundsviden for at kunne gøre brug af og forstå denne opgavebog.
For det andet, på de få sider den råder over, lader den dig gå fra ikke at kunne et eneste ord grønlandsk til at kunne præsentere dig selv på en kaffillerneq (kaffemik) og deltage i både fødselsdagsfejring og tale om kommende planer. Og den lader dig tage på den rejse uden at oversvømme dig med abstrakte morfosyntaktiske forestillinger og terminologi, på trods af dette sprogs meget polysyntetiske natur. Faktisk lader tilgangen med blot at dykke ned i sproget i en form for fordybelse af skrevne ord, samtidig med at man gradvist bringer sproglige forestillinger frem, som alle forklares uden at ty til uigennemtrængelige jargon. Læseren ønsker at finde ud af mere, i stedet for at føle sig overvældet.”