Kontakt os, hvis du har en grønlandsrelateret opgave, du gerne vil have løst, så giver vi dig et godt tilbud.
LearnGreenlandic GREENLAND blev etableret i forbindelse med, at Per Langgårds firma LearnGreenlandic/ Langgard Consulting skiftede strategi og indstillede sin virksomhed i Grønland for at flytte til Danmark.
Jeg er født i Danmark, men har boet hele mit voksenliv i Grønland. Her er jeg uddannet, her har jeg mit arbejde, her har jeg hus og familie. Jeg har studeret grønlandsk på Ilisimatusarfik, hvor meget af undervisningen foregår på grønlandsk. I 2022 fik jeg min kandidatgrad. Min uddannelse omfatter grønlandsk sprog, litteratur og medier, men jeg har primært interesseret mig for lingvistik og sprogtilegnelse.
Jeg har arbejdet for Oqaasileriffik, det grønlandske sprogsekretariat, i fem år, hvor jeg var med til at udvikle maskinoversættelse, analyserede grønlandske ord og sætninger tilføjede indhold til en grønlandsk-dansk ordbog. På den måde bidrog jeg til oversættelsesmaskinen Nutserut, som stadig er under udvikling.
Siden 2016 har jeg undervist i grønlandsk i Nuuk, fra 2018 i mit eget firma, LearnGreenlandic GREENLAND. Jeg varetager fysiske kurser i Nuuk og online-kurser med både dansk og engelsk som undervisningssprog, og guider også af og til turister i Nuukfjorden.
Jeg er dybt fascineret af det grønlandske sprog. Én ting er grammatikken, som jeg har en lingvistisk interesse i, men jeg synes også, at det er enormt interessant, at man kan danne ord og sætninger, som er umiddelbart forståelige, på en helt anderledes måde, end man kan på dansk. Jeg ser de kreative muligheder i sproget som en gave til den, der mangler ordforråd, men som alligevel bliver i stand til at kommunikere effektivt.
Når jeg ikke beskæftiger mig med grønlandsk sprog og kultur, udfører jeg blandt andet matrosarbejde og arbejder som håndværker. Så kommer jeg ud i naturen og får brugt kroppen og ikke kun hovedet. I min fritid dyrker jeg kampsport og danser kalattuut, grønlandsk polka.
Ud over Liv Molich, der underviser på de fleste kurser, er flere andre dygtige personer knyttet til virksomheden.
Flemming A. J. Nielsen er ansat på Ilisimatusarfik, men varetager også funktionen som bogholder i LearnGreenlandic GREENLAND. Flemming er en meget dygtig filolog og den i verden, der er bedst til at tyde, læse og fortolke 1700-tals-grønlandsk. Han ved utrolig meget om grønlandsk sprog, historie og kultur, og han underviser ofte på et eller flere af vores kurser. Flemming har skrevet mange artikler om Grønland og har derudover blandt andet udgivet en bibelsk-hebraisk og en grønlandsk grammatik. Flemming har også oversat dele af bibelen fra bibelsk-hebraisk til dansk. Derudover leder Flemming for tiden Nordisk Koncertkor i Nuuk.
Michelle Danielsen har i mange år stået for undervisningen i dansk, men underviste også for år tilbage på begynderkursus i grønlandsk. Michelle er meget vellidt blandt kursisterne og formår at skabe en afslappet og læringsfremmende stemning i lokalet. Michelle påbegyndte lingvistikstudiet på Århus Universitet, inden hun ændrede studieretning til grønlandsk kultur- og samfundsvidenskab på Ilisimatusarfik.
Pakkutannguaq Larsen underviser på de mest avancerede kurser, hvor der er fokus på samtale. Pakkutannguaq er god til at holde snakken kørende på grønlandsk og skabe en afslappet stemning. Pakkutannguaq har en god forståelse for udlændinges problemer i forbindelse med at lære grønlandsk og er uddannet i grønlandsk på Ilisimatusarfik.
Liv Mejer Larsen har i en del år været tilknyttet LearnGreenlandic og har ydet en kæmpe indsats i grønlandskundervisningen og udviklingen af materiale sideløbende med sit job på gymnasiet i Nuuk. Liv er meget engageret, innovativ, velforberedt og pædagogisk dygtig. Liv holder en pause fra undervisningen i forlængelse af jobskifte, men forhåbentlig får hun tid til at undervise igen.
Pipaluk Kristensen, Christian Wennecke, Stian Lybech, Elisabeth Levisen, Therese Lind Benhardt, Paneeraq Nielsen, Anette Bojsen, Susan Bjørn og flere andre har i årenes løb haft et eller flere kurser hos LearnGreenlandic GREENLAND. Nogle af dem dukker stadig op engang imellem og varetager et kursus.
Når man skal udvikle og opøve sprogkompetence, kan man gøre det på flere måder. Man kan fx benytte sig af naturmetoden, som helt simpelt dækker over, at man bare skal kaste sig ud i det og opholde sig i grønlandsksprogede miljøer, hvorved sprogtilegnelsen sker af sig selv. Eller man kan frygte at begå fejl og derfor gå den stik modsatte vej med en overbevisning om, at man skal have fuldstændig styr på grammatikken og kunne forstå alting i detaljer, før man selv efter flere år begynder at sige noget som helst.
Eller også kan man lægge sig et sted midt imellem, og det er det, vi gør. Den tidlige kommunikation og leg med sproget er vigtig for at bevare motivationen og undgå, at det bliver en uoverstigelig barriere senere i indlæringsforløbet at begynde at tale sproget. Men den grundige indføring i grammatikken er vigtig for at kunne sammensætte ord og sætninger, så de bliver forståelige, og især for at man kan korrigere sit sprog, så sprogkompetencen udvikles og kommunikationen glider lettere.
Gennem undervisning får du derfor både ord og sætninger, du kan gå ud og bruge med det samme, men også en indføring i grammatikken. Grammatikken forsøger vi at holde på et alment forståeligt plan, hvor den bliver forklaret med almindelige ord og underbygget af eksempler og øvelser, og vi udnytter den grammatiske kompetence til kreativt at formulere de sætninger, kursisterne har brug for. Og så krydres undervisningen af fortællinger om den grønlandske historie og kultur, tilsat vores egne erfaringer, historier og bommerter.
© 2025 Greenlandic – Designet af Aveo web&marketing